Predaj áut v Británii vzrástol v auguste o vyše 3 %

Predaj áut v Británii zaznamenal v auguste solídnejší rast než v júli, pričom výsledky podporili najmä flotilové predaje. Uviedlo to dnes Združenie predajcov a dovozcov automobilov (SMMT). Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.
Predaj nových áut v Británii vzrástol v auguste medziročne o 3,3 % na 81.640 vozidiel. To znamená zlepšenie oproti júlu, keď medziročný rast dosiahol len 0,1 %. Potiahli ich najmä flotilové predaje, ktoré sa zvýšili o 7,7 %, zatiaľ čo registrácie nových vozidiel v oblasti retailového predaja o 0,2 % klesli. Za prvých osem mesiacov tohto roka sa predaj áut zvýšil o 2,8 % na 1,68 milióna vozidiel.
Stále pretrváva vysoký dopyt po vozidlách s alternatívnym pohonom, pričom rast dosiahol 30,8 %. Predaj áut s benzínovým motorom sa zvýšil o 5,3 %, naopak, predaj naftových vozidiel zaznamenal pokles o 0,2 %.
Predstavitelia SMMT sú s vývojom v auguste spokojní. „August už tradične patrí k mesiacom s najnižšími predajmi áut, takže rast, aj keď neveľký, je dobrou správou,“ povedal šéf SMMT Mike Hawes.

Súvisiace články

Aktuálne správy