Mesto Medzilaborce plánuje vybudovať ľadovú plochu

Mesto Medzilaborce plánuje vybudovať ľadovú plochu, predbežná investícia bola vyčíslená na viac ako 400.000 eur. Začať s výstavbou by samospráva chcela už v tomto roku. „Uvidíme, ako sa bude vyvíjať rozpočet,“ uviedol pre TASR primátor mesta Vladislav Višňovský.
Ľadová plocha by mala mať rozmery 60 x 30 metrov. V tomto roku má mesto v pláne zrealizovať železobetónovú základovú dosku, na budúci rok by mohlo zabezpečiť chladenie alebo mantinely. „Keďže ide o veľkú investíciu, nedokážeme to urobiť za rok, lebo by sme si na to museli zobrať úver, čo určite nechceme, ale vieme takúto výstavbu rozdeliť do nejakých troch-štyroch rokov,“ vysvetlil primátor.
V súčasnosti je mesto vo fáze realizácie projektov. Zatiaľ ide o exteriérovú ľadovú plochu, ktorú sa samospráva snaží lokalizovať na takom mieste, aby v prípade, že sa ju rozhodne zastrešiť, mala na to priestory.
Verejnosť by mohla ľadovú plochu využívať päť až šesť mesiacov v roku. Prevádzku, ktorej predbežné náklady boli vyčíslené na 10.000 až 15.000 eur za sezónu, by zabezpečovalo mesto.
Ľadová plocha v Medzilaborciach sa mala stavať ešte pred rokom 1989. „Tá potreba je tu stále, deti sa chcú korčuľovať,“ dodal Višňovský.

Súvisiace články

Aktuálne správy