Šéfa Lesov SR rezort pôdohospodárstva zatiaľ nevybral

Výberová komisia na ministerstve pôdohospodárstva z prihlásených piatich kandidátov nevybrala žiadneho, ministerstvo preto vyhlási v júli nové výberové konanie.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhlásilo minulý mesiac výberové konanie na generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Výberová komisia však z prihlásených piatich kandidátov nevybrala žiadneho. „Nastavili sme prísne podmienky, ktoré žiadny z prihlásených uchádzačov nesplnil,“ uviedol vedúci služobného úradu ministerstva Jaroslav Regec, ktorý bol predsedom výberovej komisie. Ministerstvo chce preto v júli vyhlásiť nové výberové konanie.

Rezort pôdohospodárstva vo výberovom konaní požadoval vysokoškolské vzdelanie II. stupňa, riadiacu prax minimálne tri roky v pozíciách top manažmentu v spoločnostiach z lesníckeho – drevárskeho komplexu. Nový generálny riaditeľ musí mať manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, znalosti z lesníckej politiky SR, koncepčných zámerov rozvoja lesného hospodárstva a drevospracujúceho priemyslu, problematiky financovania s osobitným zreteľom na lesné hospodárstvo, súčasných podmienok štátneho podniku Lesy SR a základné znalosti z lesníckej legislatívy.

Súvisiace články

Aktuálne správy