Zisk Verizon Communications v 1. kvartáli podľa očakávania vzrástol

Najväčšia americká telekomunikačná spoločnosť Verizon Communications splnila očakávania Wall Street, keď jej zisk v 1. kvartáli vzrástol o 2,2 %. Vďačí za to novým predplatiteľom. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Vedenie firmy zároveň potvrdilo svoju prognózu pre tento rok a naďalej očakáva zisk zhruba na úrovni vlaňajška aj napriek prebiehajúcemu štrajku zamestnancov, ktorý negatívne ovplyvní príjmy firmy.
Presnejšie, čistý zisk Verizonu po vylúčení jednorazových položiek za tri mesiace do konca marca 2016 stúpol na 4,31 miliardy USD (3,79 miliardy eur), čo predstavuje 1,06 USD na akciu, zo 4,22 miliardy USD alebo 1,02 USD/akcia v 1. kvartáli vlani. To sa zhoduje s odhadmi analytikov z Wall Street.
Tržby Verizon Communications v 1. štvrťroku mierne vzrástli, medziročne o 0,6 % na 32,17 miliardy USD, ale analytici odhadovali, že sa zvýšia o niečo viac na 32,46 miliardy USD.
Spoločnosť získala v 1. kvartáli 640.000 nových klientov v divízii, ktorá ponúka pripojenie na internet, telefón a televíziu. Zamestnanci tejto divízie však 13. apríla vstúpili do štrajku, pretože sa nedohodli s vedením na nových zmluvách.

Súvisiace články

Aktuálne správy