Hračkársky koncern Mattel zvýšil stratu za 1. kvartál na 73 mil. USD

Americký hračkársky koncern Mattel oznámil za 1. štvrťrok prehĺbenie straty, pod čo sa podpísali silný dolár, ako aj nižšie tržby z predaja bábik Barbie. Výsledok bol horší aj v porovnaní s odhadmi trhov. Informoval o tom portál RTTNews.

Mattel oznámil, že za 1. štvrťrok zaznamenal stratu 73 miliónov USD (64,15 milióna eur), čo na akciu predstavuje 21 centov. V rovnakom období minulého roku firma vykázala stratu 58,2 milióna USD (17 centov/akcia).

Upravená strata dosiahla na akciu 13 centov po strate na úrovni 8 centov/akcia v 1. štvrťroku minulého roka. Analytici očakávali mierne zníženie tejto straty na 7 centov/akcia.
Tržby za 1. kvartál klesli medziročne o 6 % na 869,4 milióna USD z 922,7 milióna USD v 1. kvartáli 2015. V tomto ukazovateli firma prekonala odhady trhov, keďže analytici počítali s poklesom tržieb až na 861,1 milióna USD.

Pod pokles tržieb sa najvýraznejšie podpísala divízia hračiek pre dievčatá, pričom napríklad tržby z predaja bábik Barbie klesli o 3 %. K zmierneniu poklesu tržieb prispeli produkty značky Fisher-Price a Hot Wheels, kde tržby zaznamenali rast.

Súvisiace články

Aktuálne správy