Materskú školu zateplia za približne 63.000 eur

Materskú školu (MŠ) v Tužine (okres Prievidza) čaká rekonštrukcia v podobe zateplenia jej budovy. Investíciu bude obec financovať z Environmentálneho fondu. Dodávateľa prác už vyberá prostredníctvom verejnej súťaže, náklady na zateplenie budovy odhadla na približne 63.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). TASR o tom dnes informoval starosta obce Miroslav Dzina.
„Rekonštrukcia počíta so zateplením strechy ako i obvodového plášťa školy,“ uviedol Dzina. Investícia by podľa jeho ďalších slov mala priniesť úspory na energiách i zlepšenie celkového vzhľadu budovy.
Dodávateľa prác vyberá samospráva cez verejnú súťaž. Náklady na rekonštrukciu odhadla na 63.315,47 eura bez DPH. Kritériom pre výber víťaza súťaže bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska celkovej ceny za dielo a lehoty výstavby.
Zateplenie bude Tužina financovať najmä z prostriedkov z Environmentálneho fondu, Ministerstvo životného prostredia SR jej na tento účel schválilo dotáciu vo výške 71.470 eur. Zvyšnú sumu doplatí samospráva z rozpočtu obce.
Materskú školu v súčasnosti navštevuje 28 detí.

Súvisiace články

Aktuálne správy