Ako sa buduje nová futbalová veľmoc: AC Milan údajne kupujú Číňania

, ČTK Foto: SITA/AP

Čína berie svoj plán stať sa futbalovou superveľmocou do roku 2050 naozaj vážne. Nedávno získala väčšinu v pražskom historickom klube Slávia a teraz zrejme iné čínske konzorcium siaha na už úplne inú úroveň. Pravdepodobne kúpi taliansky futbalový klub AC Milan.

Ako povedal konateľ oboch strán Salvatore Galatioto pre taliansky športový denník La Gazzetta dello Sport, k prevzatiu by malo dôjsť po skončení terajšej ligy.

Galatioto, považovaný médiami za jedného z najvplyvnejších mužov v americkom športe, naznačil, že by dohoda mohla byť uzatvorená do 6 až 8 týždňov. "Z určitých dôvodov nemôžem prezradiť mená zúčastnených strán. Jediné, čo môžem povedať, je, že ide o veľmi ambicióznu čínsku skupinu, ktorá sa veľmi zaujíma o tento klub," povedal pre La Gazzetta.

Bývalý taliansky premiér a mediálny magnát Silvio Berlusconi, ktorý je prezidentom klubu už takmer 30 rokov, ešte minulý rok rokoval o predaji s thajským podnikateľom Bee Taechaubolom, z predaja však zišlo.

Záujem čínskych biznismenov o taliansky klub bol zrejmý už dávnejšie. Podľa odhadov niektorých expertov môže byť záujemcom internetový podnikateľ Robert Li alebo He Xiangjian, obchodujúci s klimatizáciami. Oboch mužov zaradil časopis Forbes medzi 10 najväčších boháčov v Číne za rok 2015.

AC Milan zažil posledný veľký úspech v talianskej lige v roku 2011. Posledné roky zažíva jednu z najhorších etáp vo svojej histórii.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy