Skylink opäť dvíha servisný poplatok, kvôli HD a ďalším službám

, M7 Group Foto: SITA/AP;skylink

Satelitná televízia Skylink a CS Link zvýši od apríla servisný poplatok o 13 až 27 percent. Najviac zdražie pravidelná mesačná platba cez SIPO alebo inkaso, a to z dvoch eur na 2,60 eura.

Ročný servisný poplatok vzrastie z 34 na 39,70 eura, Poplatok na 24 mesiacov stúpne z 54 eur na 62,40 eura. Servisný poplatok sa týka kariet Skylink a CS Link. Informáciu zverejnila spoločnosť na svojej webovej stránke. Skylink ceny servisného poplatku zvyšoval aj pred rokom.

Servisný poplatok musia platiť tí zákazníci, ktorí využívajú Balíček Digital a Digital HD, v rámci ktorého dokážu prijímať 60 slovenských a českých programov. Servisný poplatok neplatia zákazníci, ktorí si kúpili niektorý z platených balíčkov, ktoré Skylink ponúka. Majú ho zahrnutý v cene.

V prípade dekódovacích kariet, predplatených na dlhšie obdobie ako do 1. apríla, sa bude nová výška servisného poplatku týkať až od prvého dňa nasledujúceho po už predplatenom období.

Zavedenie servisného poplatku sa pred niekoľkými rokmi stretlo s veľkou nevôľou, keď firma M7 Group, ktorá satelitnú platformu prevádzkuje, údajne porušila sľub o tom, že po uhradení jednorazového poplatku za dekódovaciu kartu už zákazníci nebudú musieť za sledovanie základného balíka programov nič platiť. Výška mesačného servisného poplatku sa od jeho zavedenia v roku 2012 postupne zvyšovala.

„Zákazníci, ktorí sa zmenou cenníka nesúhlasia, majú právo postupovať v súlade s čl. 8.4. Všeobecných obchodných podmienok Skylink a bez akýchkoľvek sankcií zmluvu písomne vypovedať,“ informovala spoločnosť M7 Group.

Operátor nehovorí bližšie o dôvodoch úpravy servisného poplatku, dá sa však predpokladať, že to súvisí s plánom sprístupniť archívy a s rozširovaním ponuky HD vysielania. Dnes je v základnom súbore 19 staníc vysielaných vo vysokom rozlíšení. V roku 2017 by už z ponuky mali SD stanice úplne vypadnúť. Skylink už s výlukou začal, stanicu Doma v štandardnom rozlíšení už poskytovať nebude. Ak sa pozrieme na cieľovú skupinu tejto stanice, je jasné, že výmena „zastaraného“ satelitného prijímača postihne v prvom rade seniorov. Niekoľko desiatok eur postačí na nutnú technologickú obnovu.

Súvisiace články

Aktuálne správy