Investičný zámer spoločnosti Mondi SCP sa v súčasnosti posudzuje

Slovenský rezort hospodárstva potvrdil, že sa zaoberá investíciou firmy Mondi SCP. "Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zámer spoločnosti v súčasnosti posudzuje, zároveň prebiehajú rokovania o výške pomoci.

Slovenský rezort hospodárstva potvrdil, že sa zaoberá investíciou firmy Mondi SCP. „Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zámer spoločnosti v súčasnosti posudzuje, zároveň prebiehajú rokovania o výške pomoci. Informácie o výsledku poskytneme, keď bude známy. Teší nás, že investor si pre rozšírenie výroby vybral práve Slovensko,“ uviedla pre TASR hovorkyňa MH SR Miriam Žiaková.
Ako dnes informoval Denník N, papiereň Mondi SCP plánuje na Slovensku ďalšiu investíciu. V pravidelnej správe investorom firma oznámila, že v Ružomberku sa chystá preinvestovať 310 miliónov eur. „Vedenie nedávno schválilo 310-miliónovú investíciu do nových papierenských kapacít v Ružomberku,“ píše šéf Mondi David Hathorn. Koľko nových pracovných miest by takto mohlo vzniknúť, správa neuvádza. Išlo by však o jednu z najväčších investícií na Slovensku v posledných rokoch.
Mondi bude podľa denníka žiadať na investíciu pomoc od vlády. „Treba obstarať povolenia pre rôzne daňové výhody od Európskej komisie,“ píše sa v oznámení investorom. Veľký stimul pre súkromnú firmu si musí vláda nechať schváliť v Bruseli.
Predpokladá sa, že Mondi bude žiadať od Slovenska pomoc približne 40 miliónov eur. Kabinet by o tom mohol rozhodovať už budúci týždeň, píše Denník N.

Súvisiace články

Aktuálne správy