Henkel očakáva v roku 2016 stabilný rast tržieb

K plneniu stanovených cieľov má prispieť aj zrýchlenie úsporných opatrení, ktoré ohlásil nemecký výrobca spotrebných chemických produktov vlani v októbri

Nemecká skupina Henkel vyrábajúca spotrebné chemické produkty počíta v roku 2016 s organickým rastom tržieb. K plneniu stanovených cieľov má prispieť vystupňovanie úsporných opatrení vrátane rušenia pracovných miest. Spoločnosť o tom informovala vo štvrtok. Organické tržby vlani spomalili rast na 3 % po zvýšení o 3,4 % v roku 2014. V aktuálnom roku Henkel očakáva rast o 2 až 4 %.

K vlaňajšiemu spomaleniu prispeli najmä problémy v čínskej divízii lepidiel. Henkel vlani v októbri informoval, že v divízii lepidiel plánuje celosvetovo zrušiť 1 200 pracovných miest. Tento segment sa na tržbách skupiny podieľa zhruba polovicou a zamestnáva približne 27 tis. ľudí. Upravený prevádzkový zisk EBIT skupiny Henkel v roku 2015 vzrástol o 13 % na 2,92 mld. eur. Marža zo zisku EBIT sa má tento rok zvýšiť na 16,5 % z vlaňajších 16,2 %.

Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern Europe.

Súvisiace články

Aktuálne správy