I. Slobodník: Slovensko má záujem o úspešný reštart rokovaní EÚ s…

I. Slobodník: Slovensko má záujem o úspešný reštart rokovaní EÚ s MercosurBratislava 19. februára (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Igor Slobodník počas stretnutí s argentínskou ministerkou zahraničných veci Susanou Malcorrou, jej námestníkom Carlosom Foradorim, ako aj paraguajským štátnym tajomníkom Oscarom Cabellom Sarubbim (17.

I. Slobodník: Slovensko má záujem o úspešný reštart rokovaní EÚ s MercosurBratislava 19. februára (TASR) – Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Igor Slobodník počas stretnutí s argentínskou ministerkou zahraničných veci Susanou Malcorrou, jej námestníkom Carlosom Foradorim, ako aj paraguajským štátnym tajomníkom Oscarom Cabellom Sarubbim (17. a 18. februára) potvrdil záujem SR ako nadchádzajúcej predsedníckej krajiny v Rade Európskej únie o úspešný reštart rokovaní o Asociačnej dohode medzi EÚ a regionálnym zoskupením Mercosur (Argentína, Brazília, Paraguaj, Uruguaj, Venezuela a Bolívia). Jej súčasťou je dohoda o voľnom obchode medzi oboma regiónmi s potenciálom vytvoriť aj pre slovenských výrobcov a vývozcov nové obchodné a investičné príležitosti.
Politické konzultácie SR-Argentína a SR-Paraguaj vytvorili priestor na zhodnotenie aktuálneho stavu bilaterálnych vzťahov a definovanie cieľov najbližšej spolupráce. I. Slobodník si s partnermi vymenil názor na aktuálny vývoj v Latinskej Amerike, ako aj globálne témy a tlmočil záujem o pokračovanie spolupráce na pôde medzinárodných organizácií s dôrazom na OSN. Slovenská strana osobitne ocenila proreformný kurz novej vlády v Buenos Aires a návrat Argentíny do hlavného prúdu medzinárodného života.

Fotografia na stiahnutie bude dostupná na webe MZVaEZ SR.

Informáciu TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy