Darčekové karty od Volkswagenu získa 120 tisíc vodičov v USA

Hovorkyňa spoločnosti Jeannine Ginivanová informovala, že práve 120 tisíc motoristov v USA prejavilo záujem o darčekové karty, čo predstavuje približne štvrtinu z celkového počtu 482 tisíc vozidiel, ktorých sa emisný škandál týka.

Od americkej divízie spoločnosti Volkswagen (VW) získa darčekové karty 120 tisíc majiteľov naftových vozidiel. Pôjde o majiteľov tých áut, ktorých motory porušovali americké emisné štandardy. Títo motoristi získajú predplatenú kartu, na ktorej je 500 USD a taktiež získajú 500 USD, ktoré môžu minúť v predajných miestach spoločnosti VW. Zároveň motoristi môžu zadarmo využívať asistenčné služby počas troch rokov. Celkovo to znamená, že na zvýhodnenia pre motoristov vynaloží VW minimálne 120 mil. USD.

 

Hovorkyňa spoločnosti VW Jeannine Ginivanová informovala, že práve 120 tisíc motoristov prejavilo záujem o darčekové karty, čo predstavuje približne štvrtinu z celkového počtu 482 tisíc vozidiel, ktorých sa emisný škandál týka. Firma VW uviedla, že zákazníci, ktorí o karty prejavili záujem, nestrácajú možnosť žalovať automobilku na súde.

Spoločnosť VW vytvorila v súvislosti so škandálom rezervy vo výške 6,5 mld. eur. Celkovo sa celosvetovo emisný škandál týka 11 mil. vozidiel.

(1 EUR = 1,0666 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy