Skupina Kofola chce ponúknuť svoje akcie na burze

Kofola plánuje verejnú ponuku akcií v Českej republike, Poľsku a na Slovensku.

Skupina Kofola chce spraviť verejnú ponuku svojich akcií v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku. Svoj zámer oznámila v piatok. "Skupina Kofola je vo veľmi dobrej kondícii a stále sa rozvíja. Počas posledných rokov sme zásadne zmenili a rozšírili naše nápojové portfólio, posilnili sme vo všetkých distribučných kanáloch a začali sme pôsobiť na úplne nových, veľmi perspektívnych trhoch," zhodnotil vývoj generálny riaditeľ Kofoly Jannis Samaras.

Podľa zverejnených informácií pôjde o verejnú ponuku v Českej republike, Poľsku a na Slovensku. Celkovo ju bude tvoriť 275 000 novo vydaných akcií a 825 000 existujúcich akcií ponúknutých na predaj jedným zo súčasných akcionárov, spoločnosťou CED Group S.a.r.l. "Prípravy na uvedenie skupiny Kofola na pražskú burzu vrcholia, a ak situácia na kapitálových trhoch dovolí, mala by ponuka prebehnúť ešte tento rok alebo začiatkom budúceho roka," dodal finančný riaditeľ skupiny Daniel Buryš.

Skupina Kofola je jedným z najvýznamnejších výrobcov nealkoholických nápojov s ôsmimi výrobnými závodmi na piatich európskych trhoch. Celkovo skupina zamestnáva 2 300 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko patrí tradičný kolový nápoj Kofola, pramenitá voda Rajec, rad sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, či energetické nápoje Semtex. Od začiatku roka 2015 Kofola distribuuje produkty spoločnosti Rauch v Českej republike a na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy