Krupina získala na odstránenie 11 čiernych skládok odpadu 75.000 eur

Krupina je jednou z troch hontianskych samospráv, ktoré získali v uplynulých dňoch z Environmentálneho fondu príspevok na sanáciu divokých skládok odpadu. Na likvidáciu 11 skládok dostanú viac ako 75.000 eur.
Najväčšia skládka odpadu je podľa primátora Radoslava Vazana v časti Dolné Kopanice. Je v zle prístupnom teréne, v rokline, kde ľudia sypali odpad dlhodobo. Nečistoty preto odtiaľ budú musieť ľudia vyťahovať bez pomoci mechanizmov, iba uviazaní na lane. Budú sa musieť ale poponáhľať, keďže podľa zmluvy musia čistenie ukončiť do konca novembra 2015.
Primátor verí, že nové skládky odpadu už nebudú v odľahlých častiach mesta vznikať a to aj vzhľadom na zlepšené environmentálne povedomie občanov, ako aj preto, že každý má už dnes možnosť zbaviť sa odpadu legálne a bezplatne v zberných dvoroch, ako aj prostredníctvom veľkoobjemových kontajnerov, ktoré sú dnes zložené aj na krupinských lazoch a kopaniciach.
Mesto Krupina sa dostalo medzi 239 samospráv, ktoré získali od štátu dotáciu na sanáciu čiernych skládok odpadu. Okrem Krupiny dostali v regióne príspevok aj obec Bzovík (asi 58.000 eur) a Sebechleby (asi 94.000 eur).

Súvisiace články

Aktuálne správy