Štrnásť veteránov z Wall Street: Pozrite si najlepšie rady, aké kedy dostali

, bloomberg Foto: thinkstock;SITA

Buďte prvý, mali by ste byť pekný, ale nie príliš a mali by ste zostať v pohode. Možno sú tieto rady použiteľné aj v inom svete, ako len tom finančnom.

Wall Street nemá dobrú povesť pokiaľ ide o pracovné prostredie. Len niektorým sa tam podarí prežiť, a tí najšikovnejší sa častou obracajú na skúsenejších kolegov, aby im poradili čo a ako. Bloomberg oslovil 14 finančných veteránov, aby prezradili najlepšie rady, ktoré kedy dostali.

Mike Mayo, bankový analytik, CLSA
Je to isté golfový porekadlo, čo sa dá vysvetliť tak, že dlhý odpal vyzerá dobre, ale urobiť jemný úder do loptičky je to, na čom záleží. Nie je to tak dávno, hral som svoj prvý golfový turnaj po viac ako troch desaťročiach. Keď som sa do semifinále dostal so svojim partnerom, minul som krátky (v skutočnosti, veľmi krátky) putt. Stálo nás to zápas. Táto rada platí  všeobecne, aj v mojej 25-ročnej praxi vo finančnom priemysle. Stále mi to pripomína, aké je dôležité venovať pozornosť drobnostiam. V investovaní mi to pomáha udržiavať si zdravý skepticizmus o tom, či bohaté spoločnosti a manažéri sú adepti robiť malé veci, aj keď vyhrali ocenenia.

Kelsey Deshlerová, základné stratégie a alternatívne riešenia pri riadení fondov, Credit Suisse Asset
Dostal som ju od kolegu, mentora. Nie je to o tom, koho poznáte. Nie je to o tom, čo viete. Je to o tom, kto pozná vás.

Monica DiCenso, americká šékaf akciových stratégií, JP Morgan Private Bank   
Mala by som byť prvá každé ráno a nepodceňovať silu zmyslu pre humor. Nie som žiadne ranné vtáča, ale stala som sa ním. Bola to veľká výzva pri budovaní mojej kariéry na Wall Street. Vždy som sa cítila, akoby som začala môj deň na silných základoch a stala sa nenahraditeľnou pre môjho šéfa, pretože vedel, že keby sa niečo stalo cez noc, bola som tam dostatočne skoro, aby sa to dalo zvládnuť. Tiež preprava do práce, oveľa viac voľných taxíkov máte v NYC v skorších ranných hodinách. Na druhej strane je to rada, aby som nebrala veci príliš vážne a bola vždy schopná zasmiať sa sama na sebe. Ľudia robia obchody s tými, kto sa im páči. Urobiť dobrý rozhovor a vidieť tú svetlejšiu stránku veci. To je to, čo mi pomohlo vystúpiť z davu.

Bob Douglass, prevádzkový riaditeľ úverového obchodovania v USA, Barclays   
Keď sa po roku môjho pôsobenia v obchodovaní prehodnocovala moja práca, bolo mi povedané: "robíš skvelú prácu a tvoje obchodovanie je skvelé, ale máme obavy, že si až príliš dobrý pre túto prácu." Je to smiešna rada, ale vo veciach, ako sú financie a obchod všeobecne, budete musieť urobiť ťažké rozhodnutia. Nemôžete byť všetkým pre všetkých. Takže, ak ste pekný chlapec, nie je to miesto, kde by to stačilo a fungovalo perfektnepo celý čas.

Alan Freudenstein, šéf, Credit Suisse Asset Management’s CS NEXT Fund   
Dostal som ju od bývalého podpredsedu predstavenstva a finančného riaditeľa a súčasného člena predstavenstva Credit Suisse Dicka Thornburgha. Nikdy nepál mosty na Wall Street.

Dan Greenhaus, hlavný globálne stratég, BTIG  
Všeobecne za najlepšiu radu považujem to, že máte byť milý ku každému, pretože ľudia, ktorých vidíte na ceste smerom hore, by mohli byť aj keď pôjdete smerom dole. Ale to, čo som sa naučil v priebehu rokov, je pracovať naozaj, ale naozaj tvrdo a nebrať nič ako samozrejmosť. Sektor finančných služieb je skvelý príklad prerozdelenia. Nikto nemá zaručenú stoličku, nikto nemá zaručenú prácu. Si len tak dobrý ako tvoj posledný obchod alebo telefonát. Preto ak nebudeš tvrdo pracovať, a nevyvinieš včas úsilie potrebné na to, aby si vynikol, príde niekto iný a urobí to za teba.

David Rosenberg, hlavný ekonóm a stratég, Gluskin Sheff & Associates   
Najlepšie odporúčanie, aké som kedy dostal bolo od Boba Farrella. Keď sa všetci odborníci a predpovede zhodujú, stane sa niečo úplne iné. A od Dona Coxa. Shortuj príbeh na stránke A1 a zostaň long pre príbeh na strane C16 a jeho spôsobe ako sa dostať na stránku A1. Obe tieto legendy boli mojimi mentormi. Ale ako sa hovorí, je to o nutnosti a disciplíne opierať sa o mentalitu stáda bez ohľadu na to či ide o dobré alebo zlé správy. Po celý čas musíte vedieť posúdiť tieto správy, v akej miere pohnú trhmi, inými slovami, ako veľmi sa odrazia na "cene."

Kate Moore, hlavná investičná strategička, JP Morgan Private Bank   
Jeden z mojich prvých manažérov mi povedal, "nikdy by ste nemali pripustiť, že vašu prácu nie je možné urobiť bez vás." Jeho posolstvo sa nieslo v znamení tímovej práce, zdieľania informácií a spolupráce. Môžete byť silným vodcom a zároveň veriť svojmu tímu a zdieľať s ním všetky úspechy a neúspechy. Ale jeho posolstvo bolo tiež v rámci vytvorenia lepšej rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom. Ale aj o tom, vytvárať priestor a využívať nové pracovné príležitosti. Úspešní ľudia by mali byť schopní s istotou pomenovať svojich náhradníkov, ak sa objavia nové príležitosti.

J.C. Parets, zakladateľ Eagle Bay Capital   
Skontrolujte si svoje ego ešte pri dverách. Neviete nič. Našťastie, ako účastník trhu, nie je to o tom mať pravdu, je to len o zarábaní peňazí. Profitovať z malých strát aj víťazstiev. Nemôžete mať ego. Vaša pravda nikoho nezaujíma. Staráme sa len o to, ako zarobiť peniaze. Ak ste na trhu z akéhokoľvek iného dôvodu, ako zarobiť peniaze, budete veľmi pomätený.

Liz Ann Søndersø, hlavný investičný stratég Charles Schwab   
Najlepšia rada, ktorú som kedy dostala bola od Louisea Rukeysera. Keď som sa úplne prvýkrát objavila na Wall Street Week v roku 1997, spýtal sa ma, či moji rodičia vedia o tom, čo chcem robiť. Moja odpoveď znela nie. Potom mi povedal, že keď som vyšla na pľac na pohovor a začala som rozprávať o trhu a ekonomike, môže ma uistiť, že moji rodičia pochopia, o čom som hovorila. Rada mudrca, ktorej som sa snažila držať počas mojej kariéry.

David Schawel, viceprezident a portfólio manažér, Square 1 Bank   
Dostal som desiatky rád počas mojej kariéry, ale pár vecí by som nechal vyniknúť. Byť najmúdrejší nie je niečo, o čo by ste sa mali usilovať, pretože sa vždy niekde nájde niekto múdrejší. Skôr sa zameriavajte na intelektuálnu zvedavosť, ochotu učiť sa, a otvorenú myseľ pokiaľ ide o výber oblasti trhu, ktorá by mohla byť zaujímavá.

Torsten Slok, hlavný medzinárodný ekonóm, Deutsche Bank Securities   
Najlepšia investičná rada akú som počul znie: "kúpiť, keď sú správy najhoršie." Toto odporúčanie platí, ak rozmýšľate o firmách, štátnych dlhopisoch a menách. Núti vás to premýšľať o scenároch, a či sa veci môžu zhoršovať a potom začnete priraďovať podľa pravdepodobnosti rôzne výsledky.

David Wessel, riaditeľ Hutchins centra fiškálnej a menovej politiky na Brookings Institution   
Najlepšia rada, ktorú som kedy dostal, bola na vysokej škole. Moja alma mater, Haverford, je cirkevná škola. Znie "hovor vždy pravdu." Pomôže to priniesť etiku na pracovisko. Je dôležité rokovať s druhými úctivo. Precvičovať etiku na malých veciach, rovnako ako pri veľkých. Postaviť sa za to, čo je správne.

Jonathan Wilmot, šéf makro investícií pri riadení, Credit Suisse Asset
Pre investície: "ak sa vám nepodarí ovládnuť svoje vlastné emócie, nebudete nikdy schopní hospodáriť s peniazmi". A "ak sa domnievate, že trhy sú múdrejšie ako vy, môžete jednoducho skončiť múdrejší ako oni". A jedna do života (od môjho otca): "Väčšina vecí ktoré stoja za to, stoja za to robiť ich pomaly."

Súvisiace články

Aktuálne správy