Volkswagen chce podporiť svoje ratingy

Zvažované opatrenia sa zameriavajú na dosiahnutie úspor a zvýšenie príjmov. O predajoch aktív, prípadne celých značiek, sa podľa zdrojov agentúry Reuters nediskutuje

Členovia dozornej rady Volkswagenu skúmajú možnosti ako podporiť úverové ratingy skupiny, ktoré ohrozuje emisný škandál. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na dva zdroje oboznámené s problematikou. Zvažované opatrenia sa zameriavajú na dosiahnutie úspor a zvýšenie príjmov. O predajoch aktív, prípadne celých značiek, sa však podľa zdrojov nediskutuje.

Podľa zistení regulačných úradov v USA Volkswagen do svojich dieselových modelov inštaloval softvér umožňujúci falšovanie výsledkov emisných testov. Škandál tento mesiac stlačil prudko nadol trhovú hodnotu firmy a prinútil k odstúpeniu dlhoročného riaditeľa skupiny Martina Winterkorna. Ratingové agentúry Fitch a Moody’s v reakcii na kauzu začali preverovať úverové ratingy skupiny s možnosťou ich zníženia. To by mohlo skupine zdražiť prístup k novým úverom a investíciám.

Súvisiace články

Aktuálne správy