ŽSR nakúpia koncové, tlačové a skenovacie zariadenia

Železnice Slovenskej republiky predpokladajú vynaložiť na koncové, tlačové a skenovacie zariadenia za dva roky predbežne 3,71 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Podnik zároveň nakúpi za tri roky 52 motorových vozidiel do 3,5 tony za 1,06 mil. eur bez dane od firmy Final - CD Bratislava.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) plánujú za dodávku koncových zariadení, tlačových a skenovacích zariadení, licencií a súvisiace služby za dva roky zaplatiť predbežne 3,71 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (4,45 mil. eur vrátane dane). Lehota na predkladanie ponúk je 19. októbra a dodávateľ má vzísť z následnej elektronickej aukcie. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, uchádzači majú preukázať realizáciu zmlúv na dodanie hardvéru a softvéru, ako aj na poskytnutie implementačných a podporných služieb v predošlých troch rokoch v celkovej hodnote minimálne 4 mil. eur bez dane.

Štátny prevádzkovateľ železničnej infraštruktúry zároveň nakúpi za tri roky 52 motorových vozidiel do 3,5 tony za 1,06 mil. eur bez dane (1,28 mil. eur s daňou). Železnice pridelili zákazku firme Final – CD Bratislava, spol. s r. o. z Partizánskeho cez verejnú súťaž vyhlásenú vo februári. Rozdelená bola na tri časti a ponuku predložilo päť, resp. šesť uchádzačov. Predpokladaná cena zákazky bola 1,36 mil. eur bez dane (1,63 mil. eur s daňou). Dodávka zahŕňa autá s objemom motora do 2 800 kubických centimetrov, dvadsať furgonov s pohonom 4×2 a dvanásť s pohonom 4×4, ako aj dvadsať valníkov s pohonom 4×2.

ŽSR pripravujú náhradu jednodrôtových mechanických závor na traťovom úseku Šurany (okres Nové Zámky) – Veľké Bielice (okres Partizánske). Ide o práce na medzistaničnom úseku Bošany – Chynorany na priecestnom zabezpečovacom zariadení na 75. kilometri traťového úseku. Predpokladaná cena prác plánovaných na šesť mesiacov je 615 tis. eur bez dane (738 tis. eur s daňou). Podnik pripravuje aj rekonštrukciu železničnej stanice v Trenčianskej Teplej a priľahlých objektov. Odhadované náklady sú 178 tis. eur bez dane (213,6 tis. eur s daňou), práce sú plánované na štyri mesiace. Železnice už vyhlásili výzvy na predkladanie ponúk, lehota je do 7. septembra.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. Podnik má základné imanie 800,170 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy