Modernizácia strediska Veľká Rača môže stáť takmer 2 mil. eur

Spoločnosť Snowparadise plánuje financovať projekt modernizácie a rekonštrukcie lyžiarskeho strediska Snow Paradise Veľká Rača Oščadnica z peňazí Európskej únie. Nakúpi zasnežovací systém a snežné pásové vozidlo, ako aj lístkový systém a x-jump.

Spoločnosť Snowparadise, a. s. so sídlom v Bratislave zmodernizuje a zrekonštruuje lyžiarske stredisko Snow Paradise Veľká Rača Oščadnica v okrese Čadca. Na realizáciu projektu zameraného na rozšírenie služieb v stredisku v Kysuckých Beskydách plánuje využiť peniaze Európskej únie cez Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Investícia by mala dosiahnuť predbežne 1,6 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 1,9 mil. eur vrátane dane.

 

Nákup, inštalácia a sprevádzkovanie zasnežovacieho systému bude stáť takmer 1,1 mil. eur bez dane (1,3 mil. eur vrátane dane). Dodať ho má počas polroka bratislavská firma K&L, s. r. o., keďže uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi ponúk štyroch uchádzačov. Pôvodná predpokladaná cena zasnežovacieho systému bola zhruba 1,15 mil. eur bez dane.

Za snežné pásové vozidlo Snowparadise zaplatí 336 tis. eur bez dane (vyše 403 tis. eur vrátane dane). Nakúpi ho od firmy Termont, s. r. o. z obce Rakovo na základe vyhodnotenia ponúk troch uchádzačov. Odhadované náklady na dodanie ratraku boli 358,2 tis. eur bez dane. Nový zasnežovací systém a snežné pásové vozidlo majú podľa investora prispieť k zvýšeniu kvality upravenosti zjazdových tratí a k zrýchleniu prípravy zjazdoviek na sezónu.

Súčasťou projektu modernizácie a rekonštrukcie lyžiarskeho strediska Snow Paradise Veľká Rača Oščadnica je aj plánovaný nákup lístkového systému za predpokladanú cenu 151 tis. eur a x-jampu za 35 tis. eur bez dane. Nová atrakcia x-jump doplní už vybudované centrum letnej zábavy a firma očakáva, že zvýši jeho návštevnosť. Výsledky obstarávania na dodanie lístkového systému a x-jumpu zatiaľ neboli zverejnené.

Samostatné výzvy na predkladanie ponúk vo všetkých štyroch prípadoch boli vyhlásené vo februári tohto roka. Predchádzalo tomu krátko predtým zrušenie jednej výzvy rozdelenej na príslušné štyri časti. Dôvodom bola zmena podmienok v obstarávaní. Pôvodná výzva bola zverejnená vlani v júli, pričom predpokladaná cena zákazky dosahovala 1,6 mil. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy