Kofola plánuje zmenu svojej štruktúry

Jej súčasťou by malo byť aj upísanie nových akcií na burze v Prahe. Po dokončení transakcie pripravuje firma ďalší, tzv. sekundárny úpis akcií, ktoré by mohla ponúknuť aj investorom na Slovensku.

Výrobca nealkoholických nápojov, skupina Kofola, plánuje zmenu svojej štruktúry, ktorej súčasťou bude aj upísanie nových akcií na burze v Prahe. Informoval o tom v stredu český denník Hospodářské noviny. Firma chce týmto krokom získať kapitál na ďalšiu expanziu. Holding Kofola plánuje presunúť svoju centrálu z Varšavy do Prahy. Akcie spoločnosti by sa tak mali obchodovať na pražskej burze. V súčasnosti sa akcie poľskej divízie firmy obchodujú na burze vo Varšave. Kofola už vybrala právneho a finančného poradcu, ktorý vypracuje podrobný plán a harmonogram transakcie.

 

Ako ďalej informujú české Hospodářské noviny, po dokončení transakcie pripravuje firma ďalšie, tzv. sekundárne upísanie akcií na burzách v Prahe a vo Varšave. Akcie by mohla spoločnosť ponúknuť aj investorom na Slovensku. Mohli by sa tiež predať formou privátneho upísania. Kofole sa v marci po roku a pol podarilo dokončiť kúpu 94-percentného podielu v spoločnosti Radenska.

Súvisiace články

Aktuálne správy