Otvoril Inovačné a technologické podnikateľské fórum v Istanbule

Premiér Robert Fico dnes počas pracovnej návštevy Turecka otvoril šieste Inovačné a technologické podnikateľské fórum Slovensko - Turecko.

Premiér Robert Fico dnes počas pracovnej návštevy Turecka otvoril šieste Inovačné a technologické podnikateľské fórum Slovensko – Turecko. Stalo sa tak na pôde Rady pre zahraničné ekonomické vzťahy v Istanbule.
Fóra sa zúčastnili aj predstavitelia slovenských technologických firiem, ktoré premiéra na návšteve sprevádzajú. Predstavili na ňom tureckým partnerom svoje technológie.
Samotný premiér vyzdvihol dôležitosť spolupráce medzi Slovenskom a Tureckom a potenciál obidvoch krajín. Vyzval na rozvoj vzájomných obchodných vzťahov a zároveň zdôraznil prínos Slovenska v oblastí inovácií.
Ešte dopoludnia otvoril Fico na Univerzite Bilgi v Istanbule Slovensko – turecké permanentné fórum pre vedu, inovácie a obchod. Rektor Univerzity Bilgi Remzi Sanver a rektor Slovenskej technickej univerzity Robert Redhammer zároveň podpísali Protokol o spolupráci, ktorý odštartoval vzájomné partnerstvo oboch univerzít. To pomôže vzájomným návštevám lektorov, študentov a zabezpečí realizovanie projektov, workshopov a konferencií.

Súvisiace články

Aktuálne správy