Výstava Region Tour Expo ponúkne tipy na dovolenku v regiónoch

Takmer stovka vystavovateľov z ôsmich krajín sveta predstaví dnes a v piatok (16. 5.) na trenčianskom výstavisku Expo Center svoje produkty na 4. ročníku medzinárodnej výstavy cestovného ruchu regiónov Region Tour Expo. Spoločne s výstavou si na trenčianskom výstavisku prídu na svoje aj milovníci sladkostí počas 3. ročníka výstavy Torty a svet pečenia.
Podľa Ivany Ridékyovej z oddelenia marketingu spoločnosti Expo Center výstava Region Tour Expo ponúkne návštevníkom možnosť urobiť si prieskum ako a kde čo najpríjemnejšie stráviť voľný čas a dovolenku. „Zároveň im chceme ukázať, koľko krásy je v blízkych regiónoch a ako veľa im môžu ponúknuť. Záštitu nad výstavou opätovne prevzali minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Ján Počiatek a veľvyslankyňa Českej republiky na Slovensku Livia Klausová,“ priblížila Ridékyová s tým, že podtitulom výstavy je slogan Spoznajte čaro blízkych regiónov.
Výstava Torty a svet pečenia ponúkne predaj a prezentáciu cukrárskych a pekárskych surovín, pomôcok na pečenie a zdobenie od rôznych firiem a e-shopov. Odbornú garanciu nad týmto podujatím opätovne prevzal Slovenský zväz kuchárov a cukrárov. Výstava je určená nielen pre profesionálnych cukrárov, ale aj pre amatérov, ktorí sa môžu niečo nové priučiť. „Návštevníci majú príležitosť vidieť ukážky klasického a moderného zdobenia tort, ukážky správneho používania základných surovín a prísad pre výrobu cukrárskych výrobkov a technológiu ich prípravy, vrátane ich dokončovania a zdobenia,“ doplnila Ridékyová.
Počas oboch dní bude trenčianske výstavisko aj dejiskom Jarmoku remesiel, ktoré neoddeliteľne patria ku koloritu Slovenska, ale aj Česka. Okrem praktických ukážok remeselníkov sa môžu návštevníci tešiť aj na tvorivé dielne, v rámci ktorých budú mať možnosť vyskúšať si niektoré remeselné práce ako ručná tvorba šperkov, pletenie košíkov, či rôzne ozdobné techniky, ale aj brašnárstvo, rezbárstvo, maľovanie keramiky a textilu.
Pre verejnosť bude výstavisko Expo Center otvorené denne od 9.00 do 18.00 hodiny.

Súvisiace články

Aktuálne správy