NDS chce za nové retroreflexné gombíky dať 720 tis. eur

Osadenie retroreflexných dopravných gombíkov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách je podľa Národnej diaľničnej spoločnosti potrebné pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. NDS zároveň zrušila verejnú súťaž na nákup výpočtovej techniky pre vlastný informačný systém, dostala iba jednu ponuku.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) chce za dodávku a montáž nových retroreflexných dopravných gombíkov na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách vo svojom vlastníctve zaplatiť za štyri roky predbežne 600 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 720 tis. eur vrátane dane. Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, osadenie retroreflexných dopravných gombíkov je potrebné pre zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa schválenej projektovej dokumentácie. Časti ponúk o splnení podmienok účasti sa majú otvárať 2. júna.

Diaľničiari zároveň zrušili verejnú súťaž na nákup výpočtovej techniky pre vlastný informačný systém, vrátane súvisiacich komponentov. Zdôvodnili to tým, že v určenej lehote dostali len jednu ponuku. Predpokladaná cena trojročnej zákazky bola 600 tis. eur bez dane (720 tis. eur vrátane dane), tender bol zverejnený v marci.

Časti ponúk označené ako kritériá, vrátane cien, v prípade obstarávania na modernizáciu informačného systému diaľnice D2/D4 v úseku Bratislava, Viedenská cesta – hranica SR s Rakúskom a Maďarskom sa budú otvárať 19. mája. Predpokladaná cena zákazky je 3,5 mil. eur bez dane, alebo 4,2 mil. eur vrátane dane.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy