Zisk banky UniCredit klesol v 1. kvartáli takmer o tretinu

Talianska banka UniCredit oznámila medziročný pokles zisku v 1. kvartáli takmer o tretinu, pod čo sa do veľkej miery podpísalo zvýšenie rezerv na krytie úverových strát a príspevok do záchranného bankového fondu vo výške 91 miliónov eur. Oproti predchádzajúcemu štvrťroku si však výrazne polepšila. Informovali o tom agentúry Reuters a AP a portál RTTNews.
Najväčšia talianska banka dnes uviedla, že čistý zisk za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol 512 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka to bolo 712 miliónov eur. Medziročne to znamená pokles o 28 %. Napriek tomu spoločnosť splnila očakávania ekonómov, ktorí počítali s výraznejším poklesom zisku. Tržby sa mierne zvýšili na 5,7 miliardy eur, k čomu prispeli aj dobré výsledky divízie firemného a investičného bankovníctva.
Napriek medziročnému poklesu zisku výsledok predstavuje postupné zlepšovanie situácie v talianskej veľkobanke po tom, ako vo 4. kvartáli 2013 vykázala rekordnú stratu 15 miliárd eur. Zlepšenie výsledkov zaznamenala aj v porovnaní so 4. kvartálom minulého roka, keď dosiahla zisk 170 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy