Internetovú kriminalitu odhaľuje špeciálne oddelenie Kriminálneho úradu

Na odhaľovanie internetovej kriminality v oblasti daní a cla slúži už mesiac nové špecializované oddelenie, ktoré zriadil Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS). Ako informovala TASR hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, na nahlasovanie podozrení slúži aj naďalej bezplatná Zelená linka finančnej správy 0800 110 110.
„Občania na túto linku môžu nahlasovať podozrenia z trestnej činnosti, najmä v oblasti dane z pridanej hodnoty (DPH), spotrebných daní, ale aj porušovanie colných predpisov, práv duševného vlastníctva,“ upozornila hovorkyňa FS. Linka slúži aj na odhaľovanie trestných činov v oblasti spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie, na ochranu ohrozených druhov (CITES) a tiež na ochranu kultúrneho dedičstva.
Informácie môžu občania podávať aj e-mailom na oskufs@financnasprava.sk a písomne na adresu Kriminálny úrad finančnej správy, Bajkalská 24, 824 97 Bratislava 26. Podnety z mobilného telefónu sa podávajú na čísle 02/582 51 311, za tento hovor sa však už platí, a to sadzbou volania do pevných sietí SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy