Nemecká priemyselná produkcia v marci prekvapivo klesla

Nemecká priemyselná produkcia v marci prekvapivo klesla. Informovali o tom agentúry DPA a RTTNews. Priemyselná produkcia sa v marci na sezónne a kalendárne upravenej báze medzimesačne znížila o 0,5 % po stagnácii vo februári, uviedol vo svojom prvom odhade spolkový štatistický úrad.

Nemecká priemyselná produkcia v marci prekvapivo klesla. Informovali o tom agentúry DPA a RTTNews.
Priemyselná produkcia sa v marci na sezónne a kalendárne upravenej báze medzimesačne znížila o 0,5 % po stagnácii vo februári, uviedol vo svojom prvom odhade spolkový štatistický úrad. Experti počítali s nárastom produkcie o 0,4 %.
Bez započítania energetiky a stavebníctva priemyselná produkcia v marci medzimesačne klesla o 0,8 %. Produkcia energií stagnovala a stavebná produkcia sa zvýšila o 2,1 %.
Produkcia kapitálových tovarov v marci klesla o 1,4 % a medzitovarov o 0,8 %. Naopak produkcia spotrebiteľských tovarov vzrástla o 0,7 %.
Za celý 1. kvartál nemecká priemyselná produkcia stagnovala na úrovni posledných troch mesiacov vlaňajška. Slabá priemyselná produkcia je podľa ekonóma Commerzbank Marca Wagnera ďalším signálom ochladzovania najväčšej európskej ekonomiky.
V medziročnom porovnaní nemecká priemyselná produkcia v marci vzrástla o 0,1 % po 0,2-% zvýšení vo februári. Experti počítali s jej nárastom až o 0,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy