Čistý zisk Erste Group sa viac ako zdvojnásobil

Banka za január až marec dosiahla čistý zisk na úrovni 225,8 mil. eur

Rakúska banka Erste Group v prvom štvrťroku viac ako zdvojnásobila svoj čistý zisk, a to na sumu 225,8 mil. eur. Pohodlne tak prekonala očakávania trhu, keďže jej rezervy na krytie rizík sa znížili na polovicu. Analytici, ktorých vo svojom prieskum oslovila agentúra Reuters, v priemere odhadovali, že čistý zisk Erste Group sa v prvom kvartáli zvýšil o 82,5 % na 188 mil. eur.

Erste Group potvrdila svoju prognózu pre rok 2015, ktorá ráta s poklesom prevádzkového zisku o 4 až 6 % z úrovne 3,09 mld. eur, na ktorej bol v minulom roku. Pokles Erste očakáva pre slabšie prevádzkové zisky v Maďarsku a Rumunsku a pre pretrvávajúce nízke úrokové sadzby. Banka predpokladá, že objem úverov, ktoré poskytuje sa zvýši o 1 až 3 %.

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy