Komerční banka v prvom kvartáli dosiahla rast zisku o 12 %

Za január až marec tretia najväčšia česká banka vykázala čistý zisk 3,46 mld. českých korún

Česká Komerční banka, ktorá je tretím najväčším peňažným ústavom v krajine, v prvom štvrťroku dosiahla rast čistého zisku o 12 % na sumu 3,46 mld. českých korún (CZK). Rast zisku bol vyšší, ako očakávali analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters, ktorí prognózovali, že za január až marec banka vykáže čistý zisk v objeme 3,26 mld. CZK.

Náklady banky na pokrývanie rizík, ktoré odzrkadľujú tvorbu rezerv na straty z úverov a investícií, v prvom kvartáli medziročne klesli o 79 %. „Vynikajúce výsledky za prvý štvrťrok však boli výsledkom pozitívneho vývoja, ktorý sa pravdepodobne úplne nezopakuje v nadchádzajúcich kvartáloch, hlavne v oblasti nákladov na pokrytie rizík a investičných bankových aktivít,“ uviedol generálny riaditeľ banky Albert Le Dirac’h.

Komerční banka zároveň informovala, že objem úverov, ktoré poskytla, sa v prvom štvrťroku zväčšil o 5,9 %. Ukazovateľ kapitálovej primeranosti banky Tier 1 bol v závere prvého kvartálu na úrovni 16,7 %. Na Slovensku Komerční banka obsluhuje svojich korporátnych klientov prostredníctvom Komerční banky, a. s., pobočky zahraničnej banky.

(1 EUR = 27,362 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy