Novým prezidentom SBA bude od 1. apríla 2015 Alexander Resch

Novým prezidentom Slovenskej bankovej asociácie (SBA) bude od 1. apríla tohto roka Alexander Resch, ktorý je v súčasnosti generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva VÚB banky. Na štvrtkovom (19.2.) zasadnutí ho zvolili členovia Prezídia SBA.

Alexander Resch nahradí v súčasnom funkčnom období doterajšieho prezidenta SBA Igora Vidu, ktorý k 1. aprílu odchádza z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Tatra banky, pričom sa vzdá aj pozície člena Prezídia SBA, na čele ktorého pôsobil od januára 2009.

"Vážim si dôveru, ktorú mi svojou voľbou vyslovilo Prezídium SBA. Zároveň by som chcel v mene všetkých poďakovať Igorovi Vidovi za dlhoročnú spoluprácu a odborný prínos na pozícii prezidenta SBA," uviedol v stanovisku pre médiá Alexander Resch.

Prezident je štatutárnym orgánom SBA. Reprezentuje asociáciu navonok, rokuje a vedie spolu s členmi Prezídia zásadné rokovania v tuzemsku a v zahraničí.
Prezídium SBA zároveň kooptovalo za svojho člena predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Slovenskej sporiteľne Štefana Mája, ktorý nahradil Jozefa Síkelu.
SBA je kľúčovou asociáciou v slovenskom finančnom sektore a jedinou organizáciou zastupujúcu záujmy bánk pôsobiacich na Slovensku. Jej 27 členov reprezentuje takmer 100 % slovenského bankového sektora. Asociácia okrem iného zabezpečuje aj činnosť Stáleho rozhodcovského súdu, nezávislého a nestranného orgánu zriadeného na rozhodovanie sporov vzniknutých z obchodnoprávnych a občianskoprávnych vzťahov a činnosť Bankového ombudsmana. SBA je od roku 1996 členom Európskej bankovej federácie, členom Európskej platobnej rady a členom Republikovej únie zamestnávateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy