Januárové tržby H&M vzrástli o dvojciferné číslo

Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M), ktorý je druhým najväčším predajcom odevov v Európe (po španielskej spoločnosti Inditex) a pôsobí aj na slovenskom trhu, zaznamenal v januári nárast predaja o dvojciferné číslo, už štvrtý mesiac po sebe.

Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M), ktorý je druhým najväčším predajcom odevov v Európe (po španielskej spoločnosti Inditex) a pôsobí aj na slovenskom trhu, zaznamenal v januári nárast predaja o dvojciferné číslo, už štvrtý mesiac po sebe. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.
Presnejšie, tržby H&M v lokálnych menách, vrátane dane z pridanej hodnoty, v obchodoch otvorených viac ako rok sa v januári 2015 medziročne zvýšili o 14 %. Január je pre švédsky reťazec druhým mesiacom nového finančného roka 2014/15, ktorý sa začal vlani 1. decembra.
H&M pripisuje januárové výsledky pokračujúcej expanzii na svetové trhy. Švédska spoločnosť H&M mala na konci januára 2015 na celom svete otvorených 3541 obchodov, čo je o 357 obchodov viac ako 3184 obchodov v rovnakom období predchádzajúceho roka 2014.

Súvisiace články

Aktuálne správy