Vienna Insurance Group v SR s poistným 735,1 mil. eur

Vlaňajšie poistné zaznamenalo medziročne pokles takmer o 2 %

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli v minulom roku podľa predbežných výsledkov predpísané poistné na úrovni 735,1 mil. eur. Ako ďalej vyplýva zo zverejnených informácií, v medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o 1,9 %. Dôvodom bolo životné poistenie, ktorého predpis sa znížil o 5,4 % na 395,9 mil. eur. Naopak, predpis v neživotnom poistení narástol o 2,5 % na 339,3 mil. eur.

Celá skupina Vienna Insurance Group dosiahla vlani predpísané poistné 9,374 mld. eur pri medziročnom poklese o 0,1 %. Organický rast bez mimoriadnych efektov predstavoval podľa vyjadrení skupiny 2,6 %. Trhy Rakúska a krajín strednej a východnej Európy ponúkajú podľa vyjadrení skupiny aj v ekonomicky zložitých rámcových podmienkach veľký potenciál. „Koncernu sa darí tieto možnosti vynikajúco vyčerpávať. Vienna Insurance Group tak vďaka trhovému podielu vo výške približne 20 % upevňuje na kľúčových trhoch svoj veľký odstup od ostatných účastníkov trhu,“ uviedla skupina.

Vienna Insurance Group patrí k vedúcim špecialistom na poistenie v Rakúsku ako aj v strednej a východnej Európe. V skupine je približne 50 spoločností v 25 krajinách. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy