Bratislava – Viedeň: Za päť minút vo vzduchu dáte 10 eur

, HN Foto: SITA

Najkratšia medzinárodná letecká linka sveta vznikne medzi slovenskou a rakúskou metropolou. Od apríla budúceho roka sa chystá vzdušné spojenie medzi oboma mestami spustiť rakúsky dopravca Niki. Cena leteniek by mala začínať na desiatich eurách.

Medzi Viedňou a Bratislavou dnes funguje pomerne frekventované vlakové i autobusové spojenie. Cesta po zemi medzi hlavnými mestami zaberie zhruba hodinu. Presnú cenu leteniek zatiaľ aerolinky nezverejnili, podľa Hospodárskych novín by však mali začínať na 10 eurách. Podľa šéfa spoločnosti Aviation Cluster Slovakia Martina Mikláneka by však let medzi Bratislavou a Viedňou nemal slúžiť len ako prestupný, počíta sa aj s pasažiermi, ktorí cestujú iba medzi týmito mestami.

Niki založil bývalý pilot Formuly 1 Niki Lauda, dnes však už väčšinu firmy predal aerolinkám Air Berlin. Laudovi už pred rokmi hovoril, že kvôli zavedeniu príplatkov k letenke medzi 7 až 35 eurami v Rakúsku presunie časť letov z letiska vo Schwechate pri Viedni do Bratislavy. Podľa generálneho riaditeľa Niki Christiana Lesjaka boli dôvodom výhodnejšie podmienky na Slovenskom letisku, ale aj stúpajúca počty slovenských pasažierov.

Súvisiace články

Aktuálne správy