Rozhodujúcou pri podávaní záväznej ponuky bude situácia v Mochovciach

Pre slovenskú rafinérku Slovnaft a maďarskú energetickú firmu MVM Group bude pri rozhodovaní o tom, či predložia záväznú ponuku na odkúpenie 66-% podielu Enelu v Slovenských elektrárňach (SE) dôležitá najmä situácia v Mochovciach. Na dnešnom stretnutí s novinármi to vyhlásil generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi.
„Chceme tam urobiť technický audit, chceme vidieť, čo sa doteraz udialo a čo treba ešte urobiť, aby sme to riadne a včas dokončili,“ zdôraznil. Obidve firmy dnes informovali, že predložili nezáväznú ponuku na odkúpenie väčšinového podielu v SE, ktorý predáva talianska spoločnosť Enel.
Spoločnosti by následne podľa Világiho chceli elektrickú energiu z Mochoviec predávať, keďže by bola pre slovenský trh prebytočná. „Slovenský trh je momentálne viac-menej zásobovaný z vlastných zdrojov,“ zhodnotil. Zároveň počíta s tým, že aj keď v súčasnosti ceny elektrickej energie klesli, budú opäť stúpať.
Výhodou Slovnaftu v tomto prípade podľa neho je, že je to firma, ktorá pozná miestne trhy a je tu ako doma. „Máme zodpovedný prístup, podnikáme na Slovensku dlhé roky ako zodpovedný zamestnávateľ, ako investor, ktorý je veľmi spoľahlivý,“ opísal Világi.

Súvisiace články

Aktuálne správy