Vienna Insurance Group v SR s poistným 549 mil. eur

Kým deväťmesačné predpísané poistné v neživotnom poistení vzrástlo, v životnom poistení zaznamenala skupina na Slovensku pokles

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli ku koncu septembra hrubý zisk na úrovni 43,1 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška je to nárast o 0,6 %. Ako ďalej skupina informovala, deväťmesačné predpísané poistné vzrástlo o 0,1 % na 549 mil. eur. V životnom poistení to bol však pokles o 0,2 % na 296,7 mil. eur. V neživotnom poistení predpis naopak narástol o 0,5 % na 252,3 mil. eur.

Celá skupina Vienna Insurance Group dosiahla za deväť mesiacov zisk pred zdanením 430,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 36,4 %. Predpísané poistné však pokleslo o 0,2 % na 7,039 mld. eur. Skupina totiž zaznamenala výrazne negatívny efekt z výmenného kurzu. Po očistení týchto vplyvov poistné vzrástlo o 1,7 %.

Vienna Insurance Group pôsobí v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy