Hyundai Dymoss investuje do rozšírenia výroby 23 mil. eur

Na Slovensku plánuje investovať do rozšírenia svojej výroby ďalší juhokórejský investor. Po tom, čo minister hospodárstva Pavol Pavlis oznámil minulý týždeň záujem spoločnosti Sungwoo Hitech Slovakia rozšíriť výrobu na Slovensku, tentoraz ide o spoločnosť Hyundai Dymoss. Tá chce investovať na Slovensku do rozšírenia výroby približne 23 miliónov eur. Vďaka tejto investícii vznikne 280 nových pracovných miest.

Firma Hyundai Dymoss je dodávateľom Kia Motors Slovakia a vyrába na Slovensku prevodovky a automobilové sedačky. S prestavbou svojho žilinského závodu chce začať už v tomto roku. „Do konca kalendárneho roka by spoločnosť mala dostať stavebné povolenie. Otvorenie novej prevádzky pritom plánuje už na jeseň 2015,“ dodala hovorkyňa ministra hospodárstva Miriam Žiaková. Minister hospodárstva Pavol Pavlis sa stretol s predstaviteľmi spoločnosti Hyundai Dymoss počas zahraničnej pracovnej cesty v Kórejskej republike, kde ho vedenie firmy informovalo o pláne rozšíriť výrobu.

Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia patrí medzi hlavných subdodávateľov firmy Kia Motors Slovakia. Po rozšírení svojho žilinského závodu vznikne 200 až 400 nových pracovných miest. S výstavbou ďalšej časti závodu začne firma v najbližších týždňoch a plánuje preinvestovať od 40 do 60 mil. eur. Novovytvorené pracovné miesta chce pritom z jednej pätiny obsadiť vysokoškolsky vzdelanými zamestnancami.

Súvisiace články

Aktuálne správy