Do súťaže Podnikateľka Slovenska 2014 sa možno prihlásiť do konca októbra

Slovenské podnikateľky majú opäť šancu zabojovať o titul Podnikateľka Slovenska 2014 v projekte Slovak Business Agency (SBA). Termín podania prihlášok je do 31. októbra 2014 a vyhlásenie výsledkov bude v januári 2015. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie SBA Dominika Bizíková.
Do 15. ročníka súťaže Podnikateľka Slovenska 2014 sa môžu zapojiť majiteľky obchodných spoločností a živnostníčky, ktoré podnikajú minimálne jeden rok. Hlavnou podmienkou účasti v súťaži je, aby podnikateľky vlastnili aspoň 50-% podiel v spoločnosti. Prihlásené podnikateľky rozdelí hodnotiaca komisia do troch kategórií – Vynikajúca podnikateľka, Začínajúca podnikateľka a Úspešná živnostníčka.
Projekt Podnikateľka Slovenska, ktorý každoročne vyhlasuje SBA, je zameraný na rozvoj podnikania žien na Slovensku. Jeho hlavným cieľom je oceniť a vyzdvihnúť dôležité miesto žien vo sfére podnikania. Súťaž sa prvýkrát uskutoční pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica.
Slovak Business Agency, do 28. februára 2014 pôsobiaca pod názvom Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania, vznikla v roku 1993 ako spoločná iniciatíva EÚ a vlády SR. Je platformou verejného a súkromného sektora. Zakladajúcimi členmi sú Ministerstvo hospodárstva SR, Združenie podnikateľov Slovenska a Slovenský živnostenský zväz.

Súvisiace články

Aktuálne správy