Selfie podľa ECB: Na novej desaťeurovke môžete byť aj vy!

, ECB Foto: ECB

Dva dni po tom, čo Európska centrálna banka pustila do obehu novú desaťeurovku stali sme sa svedkami aj kampane na jej popularizáciu. Pre tých, čo ECB budú posielať svoje fotografie s novou 10 eurovkou, ponúka výhru.

ECB kráča s dobou, teda aspoň čo sa týka jej zamestnancov z marketingu. Svoju novú kampaň podporili aj návykmi z populárnych sociálnych sietí. Nové 10 eurové bankovky boli uvedené do obehu v pondelok, sú ťažšie falšovateľné vďaka novému holografickému prúžku a vodoznaku a ľahšie sa dajú overiť. Ale inak vzhľad radikálne nezmenili. Firmy, ktoré vyrábajú zariadenia na overenie pravosti bankoviek, dostali vzorku ešte pred deviatimi mesiacmi.

Centrálna banka únie teraz robí osvetu medzi obyvateľstvom, aby novú bankovku včas spoznali a nepodľahli panike, že im niekde vydali falzifikát. V rámci propagačnej kampane čaká na tzv. selfie zábery s novou desaťeurovkou. Zo stoviek zaslaných záberov potom na svojom webe poskladá obrázok novej bankovky. Ako to momentálne vyzerá si môžete pozrieť na tomto odkaze ECB. Autor víťazného záberu môže vyhrať iPad.

Súvisiace články

Aktuálne správy