Deficit obchodnej bilancie Francúzska v júli klesol len mierne

Schodok zahranično-obchodnej bilancie Francúzska, ktoré je druhou najväčšou ekonomikou eurozóny, sa v júli v porovnaní s júnom takmer nezmenil, ale bol vyšší, ako analytici odhadovali. Informovala o tom agentúra RTTNews.
Podľa najnovších údajov colného riaditeľstva v Paríži dosiahol obchodný deficit Francúzska v júli tohto roka 5,54 miliardy eur, čo je len mierny pokles v porovnaní s jeho júnovou úrovňou 5,57 miliardy eur. Analytici pritom očakávali, že schodok obchodnej bilancie Francúzska v júli klesne na 5 miliárd eur.
Zo štatistík ďalej vyplýva, že hodnota júlového exportu z Francúzska sa znížila na 36,15 miliardy eur z 36,68 miliardy eur v predchádzajúcom mesiaci a import klesol na 41,69 miliardy eur z júnových 42,26 miliardy eur.
Podľa predbežných výsledkov štatistického úradu Insee francúzska ekonomika v 2. štvrťroku opäť stagnovala, už druhý kvartál po sebe. Minister financií Michel Sapin preto znížil odhad rastu ekonomiky v tomto roku na 0,5 % z pôvodne očakávaného 1 % a upozornil, že schodok v rozpočte prekročí 4 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Súvisiace články

Aktuálne správy