Napätie v Rusku: Evraz nezískal dostatok financií

Evraz padol za obeť nepriateľskému prostrediu pre spoločnosti v krajine, keď získal menej kapitálu, než sa očakávalo v rámci syndikovaného (spojeného) úveru od európskych bánk.Táto londýnska spoločnosť kótovaná na burze, ktorá nie je na žiadnom zozname sankcií zo strany USA a Európskej únie získala 425 miliónov dolárov, čo je výrazne pod jej cieľ na úrovni 900 miliónov dolárov.

 

Ruský výrobca ocele – Evraz padol za obeť nepriateľskému prostrediu pre spoločnosti v krajine, keď získal menej kapitálu, než sa očakávalo v rámci syndikovaného (spojeného) úveru od európskych bánk.

Táto londýnska spoločnosť kótovaná na burze, ktorá nie je na žiadnom zozname sankcií zo strany USA a Európskej únie získala 425 miliónov dolárov, čo je výrazne pod jej cieľ na úrovni 900 miliónov dolárov. Žiadna americká banka sa však tejto aukcie nezúčastnila.

Ruské spoločnosti čelia prísnym sankciám západných vlád po nepokojoch na Kryme a úlohe tejto krajiny vo zvýšení napätia na východe Ukrajiny. To prinútilo západné banky, aby na ruské podniky uložili prísnejšie pravidlá a niektorí veritelia bánk trvali na tom, aby firmy vykonávali okamžité splatenie prostriedkov.

Podobné: Sankcie: Top 10 cieľov Ruska

Finančný riaditeľ spoločnosti Evraz – Giacomo Baizini v rozhovore poznamenal, že pre ruské firmy je aktuálne naozaj „náročnejšie, než tomu bolo v minulosti,“ získať finančné prostriedky.

Dodal, že cieľová suma 900 miliónov dolárov bola vždy maximálnym cieľom spoločnosti, keď prišiel čas na získavanie pôžičiek, ale „v skutočnosti suma 425 miliónov dolárov sa vzťahuje na väčšinu našich finančných potrieb pre najbližších 12 mesiacov.“

V stredu táto firma oznámila, že chce predať 34 percent akcií svojich divízií Evraz Highveld Steel a Vanadium, investičnej spoločnosti v Južnej Afrike – Macrovest za 27 miliónov dolárov.

Zdroj: Reuters, WSJ

Súvisiace články

Aktuálne správy