DÚHA postaví kanalizáciu v Petrovciach a Hanušovciach

Prešovská firma DÚHA postaví kanalizáciu v obci Petrovce v okrese Vranov nad Topľou a v meste Hanušovce nad Topľou na dvoch uliciach za zmluvnú cenu 3,15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Zároveň postaví čistiareň odpadových vôd pre Petrovce.

Spoločnosť DÚHA, a. s. z Prešova vybuduje kanalizáciu v obci Petrovce v okrese Vranov nad Topľou a v meste Hanušovce nad Topľou na uliciach Budovateľská a Zámocká. V rámci prác za zmluvnú cenu 3,15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty postaví aj čistiareň odpadových vôd pre Petrovce.

Firma uspela vo verejnej súťaži spomedzi šiestich predložených ponúk, pričom prvotná predpokladaná hodnota zákazky bola 4,16 mil. eur bez dane. Obec Petrovce vyhlásila tender ešte vlani v júli s tým, že práce boli plánované na osemnásť mesiacov od uzatvorenia zmluvy s vybraným dodávateľom. Projekt Kanalizácia aglomerácie Hanušovce – Petrovce by mal byť financovaný z prostriedkov obstarávateľa.

Spoločnosť DÚHA bola založená v roku 1989 so zámerom vyvíjať malé systémy na čistenie odpadových vôd. Od roku 1992 fungovala ako s. r. o. s následným rozšírením činnosti o komplexné služby pri nakladaní s odpadmi a od roku 1994 má firma súčasnú formu podnikania ako a. s. Jej základné imanie dosahuje 332,27 tis. eur. DÚHA podľa vlastného portálu vlastní priamo alebo cez svoje dcérske firmy viaceré skládky tuhého komunálneho odpadu na východe Slovenska, poskytuje environmentálne poradenstvo a vykonáva aj práce pri stavbe ciest, priemyselných parkov a hál, inžinierskych sietí, ako aj iných objektov.

Súvisiace články

Aktuálne správy