Maďarská vláda plánuje akvizície v strategických sektoroch

Minister rozvoja Miklós Seszták uviedol, že vláda plánuje ďalšie akvizície v energetickom sektore a zároveň je v pokročilom štádiu rokovaní o kúpe podielu spoločnosti Bombardier v maďarskej železničnej dopravnej firme Bombardier MAV Kft.

Maďarská vláda plánuje ďalšie akvizície v energetickom sektore a zároveň je v pokročilom štádiu rokovaní o kúpe podielu spoločnosti Bombardier v maďarskej železničnej dopravnej firme Bombardier MAV Kft. Povedal to vo štvrtok minister rozvoja Miklós Seszták. V rozhovore pre ekonomický denník Napi Gazdaság, Seszták uviedol, že vláda rokuje s nemeckou energetickou firmou E.ON o potenciálnych akvizíciách, ale neuviedol podrobnosti. „Je jasným zámerom vlády a ministerstva uskutočniť ďalšie akvizície. Nie je tajomstvom, že v tomto zmysle prebieha rokovanie napríklad s firmou E.ON,“ citoval denník ministra.

Šéf maďarského ministerstva rozvoja konštatoval, že vláda chce posilniť štátne vlastníctvo v strategických sektoroch, ako sú odvetvia elektrárenstva a plynárenstva. Vláda maďarského premiéra Viktora Orbána od roku 2010, kedy sa začalo jej predošlé funkčné obdobie, kúpila podiely v takých energetických firmách, ako je ropná a plynárenská spoločnosť MOL. V aprílových voľbách Orbán získal mandát na ďalšie funkčné obdobie.

Súvisiace články

Aktuálne správy