Skupina s Hochtiefom obnoví letohrádok v Markušovciach

Stavebná skupina na čele so spoločnosťou Hochtief CZ zrekonštruuje a zmodernizuje letohrádok Dardanely v Markušovciach. Práce za zmluvnú cenu takmer 1,13 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty majú trvať dvanásť mesiacov a financované budú z peňazí Európskej únie cez Regionálny operačný program.

Stavebná skupina na čele so slovenskou organizačnou zložkou spoločnosti Hochtief CZ, a. s. zrekonštruuje a zmodernizuje letohrádok Dardanely v obci Markušovce v okrese Spišská Nová Ves. Práce za zmluvnú cenu takmer 1,13 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH) má vykonať za dvanásť mesiacov. Projekt má byť financovaný s využitím peňazí Európskej únie v rámci Regionálneho operačného programu.

Členmi skupiny, ktorá uspela v užšej súťaži Košického samosprávneho kraja spomedzi piatich predložených ponúk, sú firmy Hochtief CZ, a. s. Praha, RH – Dúha projektová, inžiniersko-dodávateľská a stavebná spoločnosť, s. r. o. Prešov a Hornex, a. s. Bratislava. Vyplýva to z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania. Predpokladaná cena zákazky, vyhlásenej ešte v decembri 2011, bola 963,9 tis. eur bez dane.

Stavbári v letohrádku upravia napríklad dosiaľ nevyužitý suterén, v ktorom budú reštaurácia, kaviareň a vináreň s kompletným zariadením. Na nadzemných podlažiach uskutočnia práce týkajúce sa modernizácie kúrenia, elektrickej inštalácie, výstavby výťahu a toalety pre imobilných, ako aj zriadenia schodišťa zo suterénu do prízemia. Zrekonštruujú tiež zateplenie stropu, vymenia netesné výplne otvorov a opravia fasádu, vrátane štukovej výzdoby. Bývalý správcovský domček prevádzkovo prepoja s letohrádkom, pričom budú využité pivnice.

Súvisiace články

Aktuálne správy