Podľa Eustreamu aj SPP plyn prúdi na Slovensko v normálnom režime

Dodávky zemného plynu na Slovensko podľa vyjadrenia akciových spoločností eustream a Slovenský plynárenský priemysel (SPP) pokračujú v normálnom režime. Uviedli to dnes v súvislosti s pondelkovým (16. 6.) zastavením dodávok plynu Ukrajine zo strany Ruskej federácie hovorcovia oboch firiem.
„Spoločnosť Eustream dnes podobne ako včera nezaznamenala na kompresorovej stanici Veľké Kapušany na hranici s Ukrajinou zníženie tlaku alebo objemov plynu smerujúceho z východu do EÚ. Situáciu pozorne sledujeme a vyhodnocujeme bez zasadnutia krízového štábu,“ povedal pre TASR hovorca Eustreamu Vahram Chuguryan.
SPP má podľa hovorcu spoločnosti Petra Bednára dodávky plynu z východu v objednanom množstve. „SPP dnes ráno nezaznamenal žiadne obmedzenie dodávok zemného plynu z Ruskej federácie,“ dodal.
eustream, a. s., je prevádzkovateľ prepravnej siete zemného plynu v SR. Jeho hlavným poslaním je preprava plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Eustream vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo štyroch až piatich paralelných potrubí s celkovou dĺžkou viac ako 2255 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom vyše 600 MW.
Slovenský plynárenský priemysel, a. s., priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. SPP poskytuje dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy