Kanalizácia v Považskom Chlmci môže stáť predbežne 7,5 mil. eur

Mesto Žilina začalo verejnú súťaž na výstavbu novej splaškovej kanalizácie v prímestskej časti Považský Chlmec. Stavebné práce plánuje na pätnásť mesiacov a pri ich financovaní chce využiť prostriedky Európskej únie.

Výstavba novej splaškovej kanalizácie v prímestskej časti Žiliny v Považskom Chlmci je plánovaná za predpokladanú cenu 7,49 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) počas pätnástich mesiacov. Mesto Žilina chce projekt financovať s využitím prostriedkov Európskej únie v rámci Operačného programu Životné prostredie, vyplýva z verejnej súťaže zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania. Kanalizácia bude odvádzať splaškové odpadové vody z Považského Chlmca do kanalizačného systému mesta v Budatíne a následne do žilinskej čistiarne odpadových vôd.

Lehota na otváranie ponúk je 4. augusta. Uchádzači musia preukázať, že v posledných troch ukončených rokoch dosiahli celkový obrat minimálne 17,5 mil. eur. Podmienkou účasti v súťaži je aj uskutočnenie aspoň jednej stavby alebo rekonštrukcie komunálnej splaškovej, resp. jednotnej stokovej siete so zmluvnou cenou minimálne 7 mil. eur bez dane. Verejné obstarávanie pre mesto Žilina zabezpečuje miestna firma Euro Dotácie, a.s.

Súvisiace články

Aktuálne správy