Lendak chce rozšíriť kanalizáciu a dobudovať čistiareň

Rozšírenie splaškovej kanalizácie a dobudovanie čistiarne odpadových vôd v obci Lendak v okrese Kežmarok je plánované na šesť mesiacov a predpokladaná cena prác dosahuje takmer 800 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Obec Lendak v okrese Kežmarok plánuje rozšíriť výstavbu splaškovej kanalizácie a dobudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na šesť mesiacov je 795,5 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Projekt chce financovať aj z peňazí Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie. Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania, ponuky sa budú otvárať 4. júla.

Kanalizácia v Lendaku bude rozšírená o 2 222 metrov a 72 prípojok bude mať dĺžku 432 metrov. Čistiareň odpadových vôd je po stavebnej časti pripravená na osadenie technologických zariadení. „Ukončenie ČOV pozostáva z doplnenia existujúcej čerpacej stanice o dve ponorné kalové čerpadlá – privedením odpadovej vody do biologických liniek, technologickým vystrojením druhej biologickej linky a zrealizovaním technológie strojného odvodnenia stabilizovaného prebytočného kalu,“ informovala obec Lendak.

Pri vyhodnocovaní bude rozhodovať ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe dvoch kritérií, keď celková cena zákazky má váhu 70 % a lehota výstavby 30 %. Dodávateľ prác má vzísť z následnej elektronickej aukcie. Verejné obstarávanie pre obec zabezpečuje prešovská firma Public tenders, s.r.o.

Súvisiace články

Aktuálne správy