NDS začala tender na činnosť odborníka stavebného dozoru

Predpokladaná cena za poskytovanie služieb odborníka stavebného dozoru na dopravné stavby je 2,42 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Národná diaľničná spoločnosť plánuje uzatvoriť rámcovú dohodu na štyri roky s pätnástimi úspešnými uchádzačmi, ktorí navrhnú najnižšiu hodinovú sadzbu na činnosť odborníka.

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na činnosť odborníka stavebného dozoru na dopravné stavby. Predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb je 2,42 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) počas štyroch rokov platnosti rámcovej dohody. Tú diaľničiari plánujú uzatvoriť s pätnástimi úspešnými uchádzačmi, ktorí navrhnú najnižšiu hodinovú sadzbu na činnosť odborníka. Ako vyplýva z informácií zverejnených v pondelok vo Vestníku verejného obstarávania, predpokladaný rozsah poskytovania služieb počas platnosti a účinnosti rámcovej dohody je 69 120 hodín.

Ponuky uchádzačov sa budú otvárať 14. júla. Jednou z podmienok účasti v tendri je, že v predchádzajúcich troch rokoch mali poskytovať služby stavebného dozoru minimálne na jednej stavbe s celkovou zmluvnou cenou stavebných prác najmenej 15 mil. eur bez dane.

Pri zadávaní konkrétnej zákazky na stavbu, na ktorej má uchádzač na základe rámcovej dohody vykonávať činnosť odborníka stavebného dozoru, NDS opätovne otvorí súťaž formou elektronickej aukcie. Po jej skončení zašle objednávku na výkon činnosti odborníka stavebného dozoru vybranému dodávateľovi, ktorý ponúkne najnižšiu hodinovú sadzbu na jedného odborníka a preukáže, že navrhovaní odborníci spĺňajú požiadavky odbornej praxe. Činnosť vybraného dodávateľa bude koordinovať, usmerňovať a riadiť hlavný stavebný dozor.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy