Cestovateľský portál Priceline kupuje rezervačný systém Open Table

Americká internetová stránka Priceline, ktorá sa špecializuje na služby spojené s cestovaním, oznámila, že plánuje kúpiť reštauračný rezervačný systém Open Table za 2,6 miliardy USD (1,92 miliardy eur). Informovala o tom agentúra DPA.
Priceline sa zameriava primárne na cestovný ruch, zabezpečuje letenky a ubytovanie. Za jednu akciu Open Table tak zaplatí 103 USD, o 46 % viac, ako bola jej uzatváracia cena vo štvrtok (12.6.) na konci obchodovania na newyorskej burze.
Spoločnosť OpenTable bola založená v roku 1998 v USA, ale tento systém sa už rozšíril aj do Kanady, Mexika, Japonska, Británie a Nemecka. Zaviedlo ho už viac ako 31.000 reštaurácií a mesačne si prostredníctvom tohto systému zarezervuje stôl v podniku približne 15 miliónov ľudí.
Generálny riaditeľ Priceline Darren Huston v súvislosti s plánovanou akvizíciou vyhlásil, že kúpa OpenTable „urýchli globálnu expanziu“ spoločnosti.
Rezervačný systém OpenTable umožňuje klientom zistiť, ktorá reštaurácia má ešte voľné miesta a uverejňuje tiež „dôveryhodné“ recenzií ponúkaných jedál. Reštauráciám zase tento systém pomáha efektívne obsadzovať stoly.
Priceline sa rozhodol pre kúpu tohto systému po tom, ako jeden z jeho rivalov, TripAdviser, získal rezervačný systém francúzskych reštaurácií Lafourchette.

Súvisiace články

Aktuálne správy