Šéf Ryanairu: Lety z Európy do USA za desať eur? Najskôr o desať rokov!

Šéf Ryanairu Michael O'Leary priznal, že návrhmi, ktoré nemyslel vážne, chcel vzbudiť záujem o svoje nízkonákladové aerolínie. Informovala o tom agentúra DPA.

Vyhlásenia o tom, že chce zaviesť v lietadlách miesta na státie alebo spoplatniť použitie toaliet, sú "skvelým PR", uviedol O'Leary pre nedeľník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ryanair to však dnes už nepotrebuje, dodal.
O'Leary v rozhovore ohlásil lety z Európy do USA, pričom ceny by mohli začínať pri desiatich eurách. Táto ponuka však bude podľa neho platiť najskôr o desať rokov, keď sa budú dať nové lietadlá opäť kúpiť lacnejšie. "Najprv musíme počkať na ďalšiu krízu, potom ceny opäť klesnú."
Nízkonákladové aerolínie by chceli zvýšiť svoju atraktivitu pre ľudí lietajúcich na služobné cesty. "Ich podiel by mal v najbližších dvoch až troch rokoch vzrásť z 23 % na 35 %," uviedol O'Leary.
Ryanair v pondelok (19.5.) predloží výsledky hospodárenia za uplynulý rok. Vo fiškálnom roku 2012/13 (do 31. marca 2013) zvýšil svoj zisk o 13 % na 569 miliónov eur a tržby tiež o 13 % na 4,88 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy