Začali tendre na dozor pri obnove ciest v okolí Svidníka

Slovenská správa ciest vyhlásila verejné súťaže na stavebný dozor pri rekonštrukcii ciest I. triedy Smilno - Svidník a Šarišský Štiavnik - Hunkovce

Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejnú súťaž na stavebný dozor pri rekonštrukcii cesty I. triedy Smilno – Svidník. Predpokladaná cena za poskytovanie tejto služby počas šesťsto dní, teda dvadsať mesiacov, je 768 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Cestári o tom informovali vo Vestníku verejného obstarávania.

Nedávno začala užšia súťaž na rekonštrukciu cesty I. triedy Smilno – Svidník v celkovej dĺžke 25,7 kilometra. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na štrnásť mesiacov je 21,95 mil. eur bez dane. Záujemcovia môžu požiadať o účasť do 2. júna a cestári vyzvú predložiť ponuku tých, čo spĺňajú podmienky.

Slovenská správa ciest začala aj verejnú súťaž na činnosť stavebno-technického dozoru pre práce na obnovu cesty I/73 Šarišský Štiavnik – Hunkovce v okrese Svidník. Odhadované náklady služby počas dvadsiatich mesiacov sú 557,5 tis. eur bez dane. Cieľom stavebných a bezpečnostných opatrení je zníženie nehodovosti na ceste, ktorá je súčasťou medzinárodného ťahu E 371.

Uchádzači v oboch tendroch na výkon stavebného dozoru môžu ponuky predkladať do 30. júna a otvárať sa majú 1. júla. Cestári plánujú uvedené projekty financovať zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu cez Operačný program Doprava na roky 2007 až 2013.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy