OECD vyzýva Nemecko na reformy znižujúce sociálne rozdiely

Nemecko by malo podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) presadzovať reformy, ktoré budú znižovať sociálnu nerovnosť a otvoria cestu k udržateľnejšiemu hospodárskemu rastu

Nemecko by malo presadzovať reformy, ktoré budú znižovať sociálnu nerovnosť a otvoria cestu k udržateľnejšiemu hospodárskemu rastu. Uviedla to v utorok Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). "Kým príjmová nerovnosť je nižšia než vo väčšine ekonomík OECD, podiel slabo platených pracovných pozícií sa významne zvýšil,“ konštatovala OECD. “Krajina musí konať teraz,“ vyhlásil generálny tajomník OECD Angel Gurría.

 

OECD víta, že Nemecko uzákonilo minimálnu mzdu, malo by však urobiť viac pre to, aby dočasní pracovníci mali rovnakú ochranu ako trvalí zamestnanci. OECD taktiež vyzýva na ekonomické reformy. Nemecko by podľa OECD malo urobiť kroky, aby sa uistilo, že banky sú dostatočne kapitalizované. OECD zopakovala svoje stanovisko, že Nemecko by malo presadzovať privatizáciu vládnych podielov v kedysi štátnych firmách ako napríklad Deutsche Telekom a Deutsche Post.

Súvisiace články

Aktuálne správy