Agentúra Fitch potvrdila ratingy U.S. Steel

Výhľad emisného ratingu (IDR) aj ratingu záväzkov, ktoré agentúra potvrdila na stupni BB-, je stabilný.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila americkej hutníckej spoločnosti U.S. Steel emisný rating (IDR) a rating záväzkov na úrovni BB-. Výhľad ratingov je stabilný. Agentúra konštatuje, že hodnotenie úverovej spoľahlivosti firmy odzrkadľuje jej popredné postavenie na americkom trhu valcovanej ocele a oceľových rúr. Spoločnosť U.S. Steel je druhým najväčším severoamerickým výrobcom valcovanej ocele a v minulom roku jej na trh dodala 15 mil. ton. Zároveň je najväčším integrovaným severoamerickým producentom oceľových rúr a vlani firma na trh dodala 1,8 mil. ton týchto výrobkov.

Agentúra Fitch pripomína, že za dvanásť mesiacov do konca marca 2014 spoločnosť U.S. Steel dosiahla prevádzkový zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) v sume 868 mil. USD. Očakáva pritom, že za rok 2014 firma dosiahne zisk EBITDA prinajmenšom na úrovni 1 mld. USD. Stabilný výhľad ratingov U.S. Steel odzrkadľuje názor agentúry Fitch, že likvidita spoločnosti je dostatočná pre jej činnosť, aj keby zotavovanie dopytu po oceli v najbližších 12 až 18 mesiacoch zostalo slabé.

Na Slovensku U.S. Steel podniká prostredníctvom spoločnosti U.S. Steel Košice, s.r.o. (USSK), ktorá vznikla v roku 2000 prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel. Hlavnou činnosťou U. S. Steel Košice je výroba ocele, plochých valcovaných výrobkov z ocele, špirálovo zvarovaných rúr a radiátorov.

(1 EUR = 1,385 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy